vrijdag 16 augustus 2013

Salsa cruda met brol uit den hof en de frigo

Er was eens een gigantische zak tortillachips die heel eenzaam was. Maar toen maakte z’n baasje een pot salsa en was ie heel blij. Hoera!

Heb jij ook een zielige zak chipjes liggen die je met vreugde zou willen vervullen? Volg dan vooral het recept hieronder.






























(Er zit geen basilicum in de salsa, maar mijn wederhelft vond zo’n blaadje wel chique staan. De versierbasilicum werd echter genadeloos opgefret en zo ontdekten we dat de salsa ook erg lekker zou zijn met wat verse versnipperde basilicum erin!)

Ingrediënten voor 4 personen
2 handen vol kerstomaatjes
1 kleine sjalot
1 teentje look
½ avocado
Sap van een halve limoen
Een beetje bieslook
Peper en zout naar smaak

Hoe?

Snijd de tomaatjes, sjalot en avocado in piepkleine stukjes.
Doe de stukjes in een kom. Doe de geperste look, limoensap, gesnipperde bieslook, peper en zout erbij. Alles goed mengen en in een kom of schaal scheppen. Serveren met tortillachips, crackers, groentereepjes, … en klaar!
Met de halve avocado die je nog overhebt kan je eventueel wat guacamole maken, want dat past uiteraard ook heel goed bij tortillachips. :-)

Doei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten