Hieronder leest u hoe u een vullende, verwarmende ketel soep kan brouwen, mét heerlijke Marokkaanse kruiden! En ohja, een 'tl' is uiteraard een theelepel.
Ingrediënten
1 blik linzen
1 blik tomatenblokjes
2 grote ajuinen
4 teentjes look
1 tl kaneel - kardemom - komijnzaadjes - korianderbolletjes
2 tl mild paprikapoeder - ras el hanout
3 tl gedroogde oregano
2 groentenbouillonblokjes
5 worteltjes
1 prei
1 rode paprika
naar smaak: boter of plantaardige olie, peper en zout
Hoe?
Stamp de komijnzaadjes en korianderbolletjes fijn met een vijzel.
Snij de ui, wortelen, grondig gewassen prei en paprika in kleine stukjes.
Fruit de ui in boter of olie. Pers de teentjes knoflook en voeg ze toe aan de intussen olijk stovende uien.
Eens de ajuinen glazig beginnen te worden, voeg je de kaneel, kardemom, komijn, koriander, paprikapoeder en ras el hanout toe en meng je alles goed. Let goed op dat de boel niet aanbrandt of te droog wordt eens je de specerijen er bij hebt gedaan! Als dit wel het geval is, kan je een klein beetje vetstof of water erbij bonjouren. Na enkele minuten kunnen de fijngesneden wortel, prei en paprika erbij. Hoera!
Nadat alles een paar minuten gestoofd heeft, mag er ongeveer 1,25 liter kokend water in de pot, samen met de twee bouillonblokjes.
Terwijl de soep even kookt, giet je het vocht van de linzen en spoel je ze goed af in een zeef. De linzen mogen dan in de pot, samen met de tomatenblokjes en de oregano.
Laat de soep koken tot de groentjes gaar zijn en strooi er op het einde peper en zout naar believen op. Schenk in uw favoriete kop of kom en eet! Voor de chique individuen onder ons mag het eventueel ook in een diep bord, vergezeld van een stoffen servet en zilveren eetgerei.
Lekker op een herfstige dag met een flinke stapel bokes! Het is een stevige soep, dus ik denk dat ze minder geschikt is als voorgerecht.
Smakelijk!
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten