Als u net zoals ik met laatstgenoemde problemen worstelt, dan is onderstaand wortelsoeprecept misschien uw redding. Want geloof het of niet, ze smaakt naar pompoen. Althans, dat vind ik toch.
En avant!
Ingrediƫnten
12 wortelen
2 preien
2 ajuinen
3 tenen look
1 rode paprika
bakboter of plantaardige olie
2 groentenbouillonblokjes
2 liter water
2 laurierblaadjes
1 tl gedroogde tijm
3 tl curry
1 handvol verse korianderblaadjes
165 ml kokosmelk
Peper en zout
Eventueel ter garnering: gefrituurde uitjes en extra koriander.
Hoe?
Snijd alle groenten in grote stukken en stoof ze samen met de look, het currypoeder, de tijm en de laurier een paar minuutjes in boter of olie. Daarna mogen de bouillonblokjes en het water erbij. Laat alles koken tot de groenten gaar zijn, vis de laurierblaadjes eruit en mix alles fijn met een handmixer. Zet een zeef boven een lege kom en zeef de soep. (Als u graag dikke soep hebt en kan leven met paprikavelletjes, dan hoeft al dat gezeef niet. Zelf vind ik de gezeefde versie echter veel lekkerder!) Roer ten slotte de kokosmelk en fijngesnipperde korianderblaadjes door de soep. Sla naar hartenlust aan het peperen en zouten, serveer en drink!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten