zondag 20 oktober 2013

Bokes met choco

... dat kan men toch echt niet alle dagen eten. Soms worden zelfs de bokes minus de choco te banaal. En dan is het tijd voor wat avontuurlijks, zoals bijvoorbeeld tunnbrödskorgar, ofte mandjes van dun, krokant brood, uit Zweden!



















 



De tunnbrödskorgar hebben veel weg van pittachips en hebben als geweldigste eigenschap dat je ze met nagenoeg àlles kan vullen. De breinen achter de doostekst suggereren sla met rivierkreeftjes of fruit en slagroom, maar zelf ging ik voor iets lunch- en veggie-approved:

- een handjevol uitgelekte kikkererwten uit blik + 1 tl geroosterd komijnzaad en korianderzaad + olijfolie
- kerstomaat

- komkommer
- rode paprika
- veldsla
- rucola
- pijnboompitten
- Boursin cuisine met tomaat & mediterrane kruiden
- peper en zout

't Is eens iets anders, 't is eens iets dat snel klaar is, 't is eens iets waar je als je de mandjes als eetbaar servies wil beschouwen zelfs geen bórd voor nodig hebt. En het is Zweeds. Dat is altijd goed!

Wil je ook uit een mand boefen maar vind je nergens tunnbrödskorgar? Geen nood! Steek met een grote serveerring cirkels uit een wrapvel, maak van die cirkels korfjes door ze in een muffinplaat te leggen en bak ze héél kort in een oven van 180° C.

Vullen en smullen! (hoho)


Doei!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten